Om bildspelen - Brf Lärkan

Go to content

Main menu:

Omgivningen > Tre bildspel
Tre bildspel

Tre bildspel ger några exempel på vad man kan se och uppleva i närheten av vårt hus på Norra gatan  i Vänersborg. (Om du tittar på de här bildspelen i din iPad eller Mac-dator med webbäsaren Safari, kommer du tyvärr inte att kunna höra musiken som hör till bilderna. Då behöver du ladda ner en annan webbläsare, till exempel Google Chrome och sedan öppna hemsidan i den.)

Musiken till de tre bildspelen är komponerad av Gunnar Hjorth.
Glimtar av Vänersborg

Vänersborg är (fortfarande) regionhuvudstad. Kommunen har 38 000 invånare, och i själva staden bor drygt 21 000 personer.

Det första bildspelet visar några olika sidor av staden, och här spelar Caspártrion ett stycke som heter Den inbillade overtyren.
Skräcklan

Två hundra meter från Brf Lärkans hus ligger Skräckleparken, som på kommunens hemsida beskrivs med orden:

"I norra delen av Vänersborgs centrum ligger Skräcklan som gränsar till Vänerns strand. Parken består av 54 000 m² finklippt gräsmatta och har över tusen uppväxta träd. Här finns planteringar med rododendron, sommarblommor, perenner och en näckrosdamm med fontän. I parken finns även flera badplatser, båtramp, lekplatser och en kaffeservering som är öppen sommartid."

Det andra bildspelet består av fotografier från Skräckleparken under olika årstider. Carspártrion spelar första delen av ett stycke som heter The Merry Trio.
En cykeltur längs Vänern

Vänersborg erbjuder många fina promenad- och cykelvägar längs Vänerns vatten.

Det tredje bildspelet innehåller en serie bilder från Huvudnäsön (vid älvfåran väster om Vargön) till Brinkebergkulle sluss (i södra delen av Karls grav). Musiken kommer från en cd som heter Una Limosna och består av två stycken komponerade och framförda av Gunnar Hjorth. Det första heter Pater Astor och det andra Great Escape.

Back to content | Back to main menu